

The 33rd Stop TB Partnership Board Meeting

18-20 November 2020, Virtual Board Meeting

Preliminary Agenda

v. 18 November '20

Key Points:

- > Sessions:
 - Held virtually over 3 days: **18 November 2020 at 13:00-17:15 (Geneva)**, **19 November 2020 at 13:15-15:40 (Geneva)** and **20 November at 12:30-18:15 (Geneva)**
- > Presentations:
 - Pre-recordings available and shared with the Board through a password-protected webpage (details by email) from 16 November
 - Pre-recorded presentations will be shown at the start of each session, with the remaining time for interaction with the Board and Q&A part and the approval of Decision Points
- **<u>Guidance Note</u>** on virtual participation:
 - Will be shared in advance
 - \circ $\;$ Instructions on preparations, meeting connections and online participation

Board Meeting Day 1, 18 November 2020 13:00 – 17:15 (CET)			
Time (Geneva)	Agenda Item	Objective(s)	
13:00-14:30 90 min	Opening Session	 Formal opening by the Chair and Vice-Chair of the Board Address by Minister of Health and Family Welfare of India, H.E. Dr Harsh Vardhan Address by Minister of Healthcare of Kazakhstan, H.E. Mr Alexey Tsoy Report of the Executive Director Kochon Prize Award Ceremony Civil Society & Affected Community Award Ceremony 	
14:30-16:00 90 min	TB Targets & Commitments	 Current status on achieving the SDG on TB, UNHLM and Global Plan targets UNSG 2020 Report Step-up for TB report Civil Society Report on UNHLM Commitments 	
16:00-16:15 15 min		Break	
16:15-17:15 60 min	Financing the TB Response	 Resources Needed and Gaps: Progress on TB R&D and TB implementation funding COVID-19 Impact on financing TB Global Fund Disease Split, Financing for TB - Opportunities 	

Board Meeting Day 2, 19 November 2020 13:15 – 15:40 (CET)				
Time (Geneva)	Agenda Item	Objective(s) and Participation		
11:30-13:00 90 min	Roundtable with the Honourable Ministers of Health of African countries High-Level Keynote by His Excellency, President Muhammad Buhari	 Brief update on the TB response and progress towards reaching the UNHLM TB targets in particular African countries, reflecting the impact of the ongoing COVID-19 pandemic Reflections on socio-economic consequences of COVID-19 pandemic and challenges ahead to safeguard TB-affected people's lives and well-being Defining collective priority actions and financial investments needed to accelerate effective TB response and attainment of TB targets in the midst of COVID-19 era; release of a Joint Statement calling for impact recovery in TB response through leveraging COVID-19 resources, making bold yet smart investments, and seeking alternative external financing Invited participants: Representatives from Cameroon, Nigeria, DRC, Ghana, Kenya, Mozambique, Tanzania, Ethiopia, South Africa, Uganda, Zambia 		
13:00-13:15 15 min		Break		
13:15-13:40 25 min	High-level Address	 Video Introduction: Efforts to End TB in Nigeria Address by Minister of Health of Nigeria, H.E. Dr E. Osagie Ehanire Address by the First Lady of Nigeria, H.E. Mrs Aisha Muhammadu Buhari 		
13:40-14:40 60 min	Impact of Covid-19 Pandemic on TB Response	 Stop TB Partnership efforts to support TB response in countries Global Drug Facility: ensuring access amidst COVID-19 pandemic Country interventions 		
14:40-15:40 60 min	Civil Societies and Community	CRG work in 2020Challenge Facility for Civil Society		
16:00-18:00 120 min	Executive Session Independent Review	Closed session for Board Members only		

Stop (B) Partnership

Board Meeting Day 3, 20 November 2020 12:30 – 18:15 (CET)				
Time (Geneva)	Agenda Item	Objective(s)		
12:30-13:00 30 min	Follow-up from Africa Roundtable	Summary of Lessons LearnedFollow up from Board Members		
13:00-14:15 75 min	Global Fund	Country allocations and implementationGlobal Fund Strategy		
14:1515:00 45 min	Independent Review Report Back			
15:00-15:45 45 min	Finance Committee Report Stop TB Secretariat Budget 2021	 Finance Committee Report to the Board Presentation of Stop TB Partnership 2021 Budget 		
15:45-16:00 15 min		Break		
16:00-16:45 45 min	Executive Session Hosting	Closed session for Board Members only		
16:45-17:45 60 min	TB REACH	 Replenishment TB REACH 3.0 TB REACH Wave 9 Update Impact of TB REACH 		
17:45-18:15 30 min	Governance and Closing	 34th Board Meeting Board Leadership Closing		